زمین تخت است؟!!

زمانی بسیار دور مردم چهان که تازه در راه آموختن و شناخت دنیای اطراف خود قدم گذاشته بودند، بر اساس مشاهدات اولیه و بی واسه ی خود تصویری از جهان اطراف رسم کردند. آن ها سعی می کردند مدلی را برای توضیح رفتار عالم خود ارائه دهند. برای اغلب آنها این ایده که زمین ما دشت صاف و دایره ای شکلی است که در میان کره ای بلورین قرار گرفته و روی آن کره ی ماه و سیاره ها و خورشید جای گرفته اند، ایده ی چندان بدی هم نبود. این مدل می توانست تمام نیازها و مشاهدات محدود آنها را پاسخ دهد.

در همه جای جهان به محض این که دانش عمیق تری نسبت به جهان اطراف به دست آمد و مشاهدات ما از زمین و همچنین آسمان افزایش پیدا کرد، مدل های قدیمی دیگر کارآمد نبودند و باید مدل های تازه یا بر اساس آن ترسیم می شدند. مدل زمین مرکزی که این بار زمین کروی را در مرکز عالم قرار می داد، به سرعت جانشین مدل زمین تخت شد که به خصوص با سفر های کوتاه و بلند مردم دیگر معنی دار نبود.

مدل زمین مرکزی هم قرن های طولانی دوام آورد. هر دو مدل در دل تار و پود برخی از آیین های قدیمی و متون اسطوراه ای وارد شدند و برخی از آن ها توانستند در قالب اعتقاداتی ماوراء طبیعی به حیات خود ادامه دهند.

در ابتدای قرن 19، ایده زمین تخت بار دیگر به میدان گفت و گو ها بازگشت؛ این بار در قالب یکی از نظریات شبه علمی که به مدد سفسطه و انکار روش علمی، اما در ظاهر علم تازه عرضه شد. یکی از پیشگامان این ایده، طرح تازه ی ” ساموئل رئوبوتهان” بود که بر مبنای  آزمایشی ناموفق برای تعیین انحنای زمین، به این نتیجه رسید که زمین، تخت است و با استفاده از روش های شبه علمی سعی کرد در مناظره های عمومی نظر خود را به مردم ثابت کند. این در حالی بود که سابقه ی تعیین شعاع کره زمین به خیلی قبل از این دوران بازمی گشت.

این ایده یک بار دیگر و در نیمه دوم قرن 20 سر از خواب برآورد و تا امروز چندین بار فراز و فرود داشته است. آخرین موج حامی زمین تخت از سال 2004 (1383 شمسی) جان تازه ای گرفت. “دانیل شنتون” در این سال انجمن زمین تخت را در قالب تالار گفتگویی در اینترنت احیا کرد و با جذب هواداران مختلفی در سال 2009 (1388 شمسی) رسما افتتاح دوباره ی انجمن زمین تخت را اعلام کرد. این انجمن در سال 2014 (1393 شمسی) حدود 500 عضو از کشورهای مختلف داشت.

این تعداد در سال های اخیر به خصوص با رشد شبکه های اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ سلبریتی ها و هواداران سینه چاک آنها افزایش چشمگیری پیدا کرده است. برخی از زمین تخت انگاران از منظر مراجعه مجدد به متون اسطوره ای و آیینی این باور را زنده کرده اند و بخش دیگری آن را به نام علم جایگزین (همان شبه علم معروف) بیان می کنند.

نسل تازه ی این زمین تخت گرایان با کمک فناوری ارتباطات دیجیتال (که به طور طبیعی بدون کمک ماهواره ها و محاسباتی که بدون کروی بودن زمین ممکن نیست)، فرقه ی تازه ای تشکیل داده اند. استدلال این افراد، بازه ی وسیعی از تئوری توطئه، تلاش برای توجیه مستندات و مشاهدات با کمک خطاهای بصری و تلاش برای بحث های فرساینده و بی منطق و استفاده تمام عیار از اصول شبه علمی است. تفاوت عمده ی این نسل از تخت گرایان با نسل های قدیم در ایدئولوژیک بودن آن هاست. آن ها نمی خواهند بدانند زمین چه شکلی است؛ آنها به تخت بودن زمین ایمان دارند و تنها به این دلیل وارد بحث با شما می شوند که شما را به کیش خویش بگرایند؛ بنابراین اگر با یک مومن دو آتشه ی زمین تخت باور طرف شدید، وقتتان را به جای بحث کردن با او، به امری بهتر و لذت بخش تر، روی زمین کروی زیر پا و زیر آسمان پر ستاره ی بالای سر سپری کنید.

منبع : مجله دانستنی ها شماره 200

3 پاسخ
  1. مهدی گفته:

    زمین نه تخت است و نه این اندازه که به ما گفته اند. این پنج قاره همانند مجمع الجزایری در میان اقیانوسند. زمین خشکی های دیگری نیز دارد که دارای ساکنانی هوشمند و البته جدای از آدمی دارد. همانهایی که گهگاهی از ما بازدید میکنن و به دروغ اونها رو فرازمینی معرفی کردن. وعلت تخت دیده شدن زمین در این عکسهای هوایی وسعت بسیار زیاد کره زمینه که این پنج قاره بخش جزیی از اون هستن و برای دیدن انحنای اون باید به ارتفاعات خیلی بالاتر رفت .درست همون‌طور که ناسا توی عکسهای خودش نشون داده ولی ارتفاع عکاسی رو درست اعلام نکرده

    پاسخ
  2. مجید گفته:

    زمین تخت بخش بسیار کوچکی از تئوری توطئه است،شما تحقیقاتتون رو درین باره زیاد کنید به حقایق وحشتناکی پی خواهید برد که سالیان زیادی مخفی موندن.فقط این میتونم بگم که هیچ سازمان فضایی توانایی پاسخ گویی مستقیم با تخت گرایان رو نداره بهمین خاطر از الفاظی مثل افراد كم سواد یا وحشی استفاده میکنند که نظر عامه رو تغییر بدن.

    به امید بیداری بشر از خواب شیرین ناسا و سازمانهای فضایی وابسته

    پاسخ
    • مصطفی آصفی گفته:

      سلام به شما. دوست عزیزم بنده اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم اما چین و روسیه هم از جمله کشورهای باشگاه فضایی هستن. آیا اگر ناسا دروغ گفته بود اون ها تا به حال در بین این جنگ رسانه ای گسترده در دنیا انگیزه لازم برای رسوا کردن رو نداشتن؟
      ضمنا پروژه بعدی سفر به ماه (آرتمیس) از امسال و با همراهی کشورهای گوناگونی توسط ناسا اجرا میشه. چرا باید چنین دروغی رو عرضه کرد در حالی که کشورهای دنیا رو با خودمون در سفر بعدی همراه می کنیم و همگی هم آماده انتشار همه جزئیات سفر هستن؟
      شما جای تاریک شمردن دیگران، چراغی بر ادعای خودت روشن کن.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *