توسعه کشاورزی دقیق با استفاده از پهبادها

در شهر نیوپورت واقع در شروپ شر انگلیس، زمینی زراعی وجود دارد که در آن جو کشت می شود و انسان در کشت آن دخالتی ندارد. به جای انسان، می توان گفت در حقیقت ناوگانی از ماشین های خودکار محصول را می کارند، بر روند رشدش نظارت دارند و نهایتا آن را برداشت می کنند. این آزمایش به وسیله ی گروه «هندزفری هکتار» (Hands Free Hectare) پیاده سازی و عملیاتی شده است. «جاناتان گیل» از پژوهشگران صنعت رباتیک در این پروژه می گوید : «ماجرا از این قرار است که ما می خواهیم در الگوی استفاده از فلات و زمین های مسطح و پهن در صنعت کشاورزی 15 سال گذشته ی بریتانیا، تغییری اساسی ایجاد کنیم. هدف این است تا برای عموم جا بیفتد که فناوری اتوماسیون موجود قادر خواهد بود واقعا کار را به درستی انجام دهد.» امید می رود در سال های آتی، این نوع زراعت تدریجا عادی شود.

پهباد ها به مزرعه ها می آیند

گروه هندزفری هکتار، بخشی از تلاش های رو به رشدی را دنبال می کنند که به عنوان کشاورزی دقیق (precision farming) شناخته می شوند. در کشاورزی دقیق، ماشین های خودکار، امور و وظایف انسانی را با کارایی بالاتری بر عهده می گیرند. برای مثال اطلاعات جامعی در مورد وضعیت خاک، بیماری محصولات و تاثیرات آب و هوا گردآوری می شود تا مشکلات احتمالی با دقت زیادی تشخیص داده شوند و با استفاده از متد های مناسب، تولید افزایش پیدا کند. سرمنزل مقصود این است که به کشاورزان کمک کنیم از پس چالش تولید محصول، فراخور با جمعیت رو به رشد جهان برآیند و امید است این روش بتواند برخی از شکاف های سیستم تغذیه را که به دلیل تحولات سیاسی و تغییرات آب و هوا ایجاد شده، پر کند. در زمین زراعی شروپ شر، سه پهباد موقعیت جغرافیایی زمین را بازدید و داده های تصویری گردآوری می کنند. اطلاعاتی که مستقیما از نباتات جمع آوری شده اند، در عمل، کشاورزان را مطلع می کند تا بتوانند از راه دور تعیین کنند که چه زمان برای برداشت محصول مناسب تر است. جاناتان گیل، این عمل را شبیه به اتومبیل های بدون راننده ای می داند که در زمان صرفه جویی می کنند. او می گوید : «شما می توانید از این سیستم های خودکار بدون این که نیاز باشد به صورت فیزیکی حاضر شوید و وقت بگذارید، استفاده کنید و در عین حال با میزان کاشت کمتری، مقدار بیشتری محصول برداشت کنید»

 

زمینو پیش تر در مقاله «کشاورزی به سبک آینده» کشاورزی دقیق و سایر روش های نوین دنیای کشاورزی را بررسی کرده است.

 

بر اساس اطلاعات گروه PricewaterhouseCoopers، تنها در ایالات متحده ی آمریکا، پیش بینی می شود 300 هزار پهباد تا پایان امسال (2018 میلادی) مورد استفاده قرار گیرند و صنعت کشاورزی پس از صنایع نظامی، دومین بازار مصرف این پرندگان خودکار خواهد بود.یکی از کاربردهای رو به رشد پهبادها، تصویر برداری چند طیفی از زمین زراعی است.این عمل از طریق سنسورهایی صورت می گیرد که طول موج های نور را تشخیص می دهند؛ این طول موج ها به وسیله ی انسان قابل مشاهده نیستند. با استفاده از این روش، از همان ابتدای کار می توان آثار اولیه ی شیوع بیماری و آفات محصول را مشاهده کرد و به فقر مواد مغذی در خاک پی برد. بدین ترتیب به کشاورزان کمک می شود تا کنترل بیشتری بر میزان استفاده از سموم داشته باشند، از زمینی حاصلخیز بهره ببرند و در عین حال در هزینه و زمان صرفه جویی کنند و از آثار منفی زیست محیطی بکاهند.

جای پای پهباد ها در آفریقا و کشورهایی مانند مالاوی، کنیا و اتیوپی هم دیده می شود. در برخی از کشور های آفریقایی، چالش های تغییرات آب و هوا مخصوصا در مزارع با ابعاد کوچک که تولید کننده ی 70 درصد ذخیره ی غذایی این قاره است، محسوس است. «جئوف سیم» مدیر آکادمی جهانی صنعت کشاورزی و امنیت غذایی در «دانشگاه ادینبرو» می گوید : «صحبت سر این است که داده های بهتر را زودتر بتوانیم ارائه کنیم تا مختصات تهدیدها روشن و مدل پاسخ دهی به آن خطرات تعیین شود. در قاره ی آفریقا هنوز مباحث مرتبط با قانون گذاری داغ است و هرچه این قوانین آزادانه تر شوند، سرعت رواج پهباد هم گسترش پیدا می کند. » جئوف سیم و همکارانش برنامه ریزی کرده اند تا پایان سال جاری (2018 میلادی)، با همکاری شرکت های محلی، برنامه ای مشترک را با هدف تجمیع پهباد ها برای صنعت کشاورزی چندین کشور پیاده کنند. حقیقت این است که جمعیت جوان از صنعتی که در آن به کار فیزیکی کمتری احتیاج باشد، استقبال می کنند. سیم در این مورد می گوید : « در آینده احتمالا کشاورزان، بیشتر خلبانان پهباد و خاک شناس هستند.»

به قلم “اما برایس” روزنامه نگار علم و محیط زیست

منبع : مجله دانستنی ها شماره 201

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *